Кулінарія

Незвичайний рецепт окрошки, смак якого раніше не розуміла, а тепер одній порції завжди мало

Здається окрошку можна робити з будь-яких продуктів, які є у вас вдома. У спеку це найкраща їжа.

Окрошку готують на кефірі, на айраном, на мінеральній воді, на білому квасі, на червоному квасі, з м’ясом, ковбасою, куркою, рибою відвареної, солоною рибою, з буряком. Хто ще додасть види окрошки?

Раніше завжди любила класичну окрошку з ковбасою або куркою на кефірі. І не могла зрозуміти, коли мама в пост готувала окрошку на білому квасі з оселедцем – як таке можна їсти? ! .

Але через багато років я розсмакувала цей варіант окрошки і тепер з задоволенням готую окрошку з будь рибою. Нижче я вам відкрию головний інгредієнт, який перетворив цей рецепт в супервкусную окрошку для літньої спеки.

У спеку падає апетит, не хочеться калорійної їжі, мучить спрага, і здається випив би цистерну води.

ЗНАЄТЕ, в саму спеку неможливо напитися простою водою, її можна пити пляшками до нудоти, але через короткий проміжок часу буде хотітися знову пити. Пити краще всього мінеральну воду.

І як раз квас з оселедцем стає найкращим варіантом їжі, квас чудово втамовує спрагу, солона оселедець повертає сіль в організм, яка випарувалася разом з потом.

Квас – це натуральний ферментований і дуже корисний напій, що поліпшує обмін речовин, стан серцево-судинної системи, волосся і шкіри.

Окрошку готую як у пісному, так і не пісному варіанті.

  • 200 г оселедця малосольною
  • 3 яйця курячі ( в пісну окрошку не кладу)
  • 1-2 свіжих огірка
  • 5 шт. вареної картоплі
  • 5-7 шт. редису
  • 1/3 пучка зеленого цибулі
  • кілька гілочок кропу
  • сіль за смаком
  • 2-3 ст. л. рослинного масла в пісний варіант або
  • сметана за смаком і бажанням не пісний варіант
  • квас 1,5 л
  • ХРІН за смаком

Оселедець ретельно очищаю від кісток і ріжу дрібними кубиками. Іноді замість оселедця кладу копчену скумбрію або відварну скумбрію, теж виходить дуже смачно.

Огірочки і редис ріжу соломкою.

Цибуля зелена ріжу, додаю трохи солі і тисну товкачиком, так він віддасть весь свій смак. Додаю картоплю і всі разом розтираю товкачиком.

А тепер можна додати яйця (якщо ви не постите), кріп.

Заливаю квасом. Трохи додаю води за смаком, потрібно відчути по кислоті, як вам більше подобається.

Знову ж якщо в піст, то додаю олію, до речі, з маслами можна поекспериментувати – стільки варіантів олій у продажу. Не в піст можна додати сметанки.