Незвичайний рецепт окрошки, смак якого раніше не розуміла, а тепер одній порції завжди мало
Здається окрошку можна робити з будь-яких продуктів, які є у вас вдома. У спеку це найкраща їжа.
Окрошку готують на кефірі, на айраном, на мінеральній воді, на білому квасі, на червоному квасі, з м’ясом, ковбасою, куркою, рибою відвареної, солоною рибою, з буряком. Хто ще додасть види окрошки?
Раніше завжди любила класичну окрошку з ковбасою або куркою на кефірі. І не могла зрозуміти, коли мама в пост готувала окрошку на білому квасі з оселедцем – як таке можна їсти? ! .
Але через багато років я розсмакувала цей варіант окрошки і тепер з задоволенням готую окрошку з будь рибою. Нижче я вам відкрию головний інгредієнт, який перетворив цей рецепт в супервкусную окрошку для літньої спеки.
У спеку падає апетит, не хочеться калорійної їжі, мучить спрага, і здається випив би цистерну води.
ЗНАЄТЕ, в саму спеку неможливо напитися простою водою, її можна пити пляшками до нудоти, але через короткий проміжок часу буде хотітися знову пити. Пити краще всього мінеральну воду.
І як раз квас з оселедцем стає найкращим варіантом їжі, квас чудово втамовує спрагу, солона оселедець повертає сіль в організм, яка випарувалася разом з потом.
Квас – це натуральний ферментований і дуже корисний напій, що поліпшує обмін речовин, стан серцево-судинної системи, волосся і шкіри.
Окрошку готую як у пісному, так і не пісному варіанті.
- 200 г оселедця малосольною
- 3 яйця курячі ( в пісну окрошку не кладу)
- 1-2 свіжих огірка
- 5 шт. вареної картоплі
- 5-7 шт. редису
- 1/3 пучка зеленого цибулі
- кілька гілочок кропу
- сіль за смаком
- 2-3 ст. л. рослинного масла в пісний варіант або
- сметана за смаком і бажанням не пісний варіант
- квас 1,5 л
- ХРІН за смаком
Оселедець ретельно очищаю від кісток і ріжу дрібними кубиками. Іноді замість оселедця кладу копчену скумбрію або відварну скумбрію, теж виходить дуже смачно.
Огірочки і редис ріжу соломкою.
Цибуля зелена ріжу, додаю трохи солі і тисну товкачиком, так він віддасть весь свій смак. Додаю картоплю і всі разом розтираю товкачиком.
А тепер можна додати яйця (якщо ви не постите), кріп.
Заливаю квасом. Трохи додаю води за смаком, потрібно відчути по кислоті, як вам більше подобається.
Знову ж якщо в піст, то додаю олію, до речі, з маслами можна поекспериментувати – стільки варіантів олій у продажу. Не в піст можна додати сметанки.