Салат зі щавлем і помідорами: поєднання солодкуватих помідорів чері і зелені з приємною кислинкою нікого не залишить байдужим
Салат зі щавлем і помідорами – ідеальний вибір для тих, хто хоче насолодитися легким і освіжаючим стравою в жарку погоду. Щавель надає салату яскравий кислий смак, а помідори додають соковитості і солодощі. Додайте в салат помідори черрі, зелень і оливкову олію, щоб створити ідеальне поєднання смаків і ароматів. Цей салат не тільки смачний, але і корисний, так як щавель містить багато вітамінів і мінералів, необхідних для здоров’я. Спробуйте приготувати цей салат зі щавлем і помідорами і насолодитеся його свіжістю і ніжністю
Готується це блюдо буквально за 10 хвилин, включаючи попередню обробку продуктів, що теж не може не радувати. Беремо помідори і щавель, миємо, нарізаємо, перемішуємо з дуже простий заправкою з оливкового масла з гірчицею. Вуаля! І не забудьте доповнити салат зі щавлем і помідорами кедровими горішками: вони роблять текстура страви просто чудовою!
Інгредієнти
- щавель 200 г
- помідори черрі 200 г
- кедрові горіхи 1 ст. л.
- олія оливкова 2 ст. л.
- часник 1 шт.
- гірчиця 1/2 ч. л.
- сіль
- перець
Покроковий рецепт
Крок 1
Підготувати всі інгредієнти для салату. Щавель вимити й обсушити. Відрізати стебла. Листя нарізати смужками і скласти в салатник. Помідори черрі вимити і розрізати на половинки. Додати до щавелю разом з горіхами.
Крок 2
Приготувати заправку салату. Для цього налити в миску оливкова олія. Додати гірчицю і пропущений через прес часник. Посолити, поперчити за смаком. Перемішати.
Шаг 3
Салат полити приготовленої заправкою. Залишити салат на 10 хвилин при кімнатній температурі, потім подати на стіл. Можна прикрасити листочками будь пряної зелені.
Корисна порада
Перед тим, як додавати в салат зі щавлем і помідорами кедрові горішки, обсмажте їх до появи аромату на сухій сковороді. Робіть це на слабкому вогні, часто помішуючи, щоб не пригоріли.
У салат зі щавлем і помідорами можна додати нарізані скибочками огірки: блюдо придбає більш виражений освіжаючий смак. Якщо вони великі, видаліть насіння і шкірку.