Соковиті котлети з сиром всередині в духовці. Готую на святковий стіл – все змітають (ділюся рецептом)
Розповім, які котлети я подаю на святковий стіл. Скоро Новий рік, так що беріть мій рецепт на замітку – гарантую: всі гості кошторис, і будуть у вас рецепт випрошувати, тому що котлетки ну дуже смачні. І готувати їх просто і швидко – в якості гарячого страви з картоплею буде просто ідеально.
Інгредієнти:
- фарш м’ясний
- сир
- хліб
- молоко або вода
- цибуля
- часник
- сіль
- спеції
- сухарі панірувальні
- олія рослинна
- *зелень в начинку за бажанням
Беремо 1 кг м’ясного фаршу. Можна взяти будь-фарш зі свинини, індички, курячий, яловичий, змішаний з будь-яким фаршем ці котлетки чудові.
До фаршу додаємо 1 велику цибулину – пропускаємо через м’ясорубку або дрібно-дрібно ріжемо. Сіль і чорний перець за смаком.
Кладемо 3 шматочки білого хліба, розмоченого у воді або молоці (палітурки зрізати). Додаємо 1-2 подрібнених зубчики часнику.
Ретельно перемішуємо, “відбиваємо” руками – котлетний фарш у нас готовий. Тепер підготуємо начинку. Нарізаємо невеликими брусочками 150-200 гр сиру або ріжемо маленькими кубиками. За бажанням до сиру додаємо подрібнений кріп або іншу зелень.
Тепер формуємо котлетки: робочу поверхню застеляємо харчовою плівкою (на ній зручно буде формувати котлети), викладаємо приблизно 2 столові ложки фаршу формуємо коржик, кладемо зверху сир. І тепер формуємо котлетку так, щоб сирна начинка виявилася усередині.
Котлетки обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії з двох сторін. Смажимо по 3-4 хвилинки з кожного боку, щоб фарш “схопився”.
Перекладаємо котлети в форму для запікання, на дно наливаємо трохи води, приблизно 80-100 мл. Зверху прикриваємо фольгою й запікаємо в духовці при температурі 180-200 градусів.
Хвилин через 10 котлетки вже готові. Вони виходять соковитими, з ніжною сирною начинкою – відірватися неможливо від таких котлет.